• Permanent gesloten
  • Deze website is te koop
  • Pand is te huur
Bloemen & boeketten » BLOG » Verzorgingstips

Verzorgingstips

Verzorgingstips voor je bloemen

Met goede verzorging verleng je de levensduur en dus heb je langer plezier van je bloemen. Wij geven je graag een aantal verzorgingstips voor snijbloemen. De boeketten van de Orangerie zijn strak gebonden, op deze manier staan ze bij u thuis net zo mooi als in de winkel. Laat het bloembinderstouw dus zitten.

 

 

  1. Bloemen schuin afsnijden of knippen

Snijdt altijd een stukje van de steel schuin af, zodat eventuele bacteriën, schimmels en vuil verdwijnen. Gebruik bij voorkeur een scherp mesje of snoeischaar. Indien het gereedschap niet scherp genoeg is, worden de haarvaten in de steel afgekneld en kan de bloem moeilijk water opnemen. 

  1. Blad verwijderen

De bladeren onderaan de stelen dienen verwijderd te worden. Het blad kan namelijk gaan rotten in het water. Bloemen houden niet van bacteriën en vervuild water en zullen hierdoor sneller doodgaan. 

  1. Gebruik een schone vaas

Wij adviseren om de bloemen in een schone glazen vaas te zetten. Bacteriën kunnen zich niet of nauwelijks aan de wand van de glazen vaas hechten waardoor de levensduur van de bloemen wordt verlengd. Tevens kan je met een glazen vaas altijd goed zien of er nog voldoende helder water in zit. Houdt er overigens ook rekening mee dat bloemen van ruimte houden. Een goed passende vaas is daarom van belang. 

  1. Kraanwater is goed

Zodra je thuis komt met het boeket kan je deze het beste meteen in het water zetten. Kraanwater is hier uitstekend voor te gebruiken. Wij raden aan handwarm / lauw water te gebruiken.

  1. Voeg bloemenvoeding toe

Voordat je de bloemen in de vaas zet nog wel het water te voorzien van bloemenvoeding. Deze voeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer vers te blijven. Op de verpakking van de voeding staat welke verhouding van voeding en water nodig is. Te veel voeding en te weinig water kunnen ervoor zorgen dat de bloemstelen ‘verbranden’. 

  1. Let op met tocht, warmte en fruit

Met bloemen moet je rekening te houden met diverse klimaatomstandigheden. Lopen de temperaturen zomers hoog op? Zet het boeket bloemen op een koele plek. Let er ook op dat er voldoende water in de vaas zit. Maar ook van tocht en fruit houden bloemen niet. Fruit produceert namelijk ethyleengas dat veroudering bevordert Bloemen verouderen door tocht, warmte en fruit. De bloemen verdampen hierdoor meer dan dat zij kunnen opnemen en zullen hierdoor slap gaan hangen. 

  1. Water verversen

Verschoon het water om de paar dagen. Je zult zien dat de bloemen hierdoor langer mooi blijven. Nieuwe bloemenvoeding is nu niet meer nodig. Spoel de stelen schoon met water, zodat deze eventuele aanslag en bacteriën niet mee kunnen nemen in het verse water. Je kunt opnieuw een stukje van de stelen afsnijden. De bloemen kunnen weer optimaal vers water opnemen.

 

Succes. Groet Joozt


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.