• Permanent gesloten
  • Deze website is te koop
  • Pand is te huur
Bloemen & boeketten » BLOG » Bloemenwinkel in Tilburg

Bloemenwinkel in Tilburg

De mooiste boeketten van Tilburg

De bloemenwinkel Orangerie is het kindje van gediplomeerd Meesterbinder Joozt van Rooij. Doordat Joozt de boeketten strak in elkaar bind staan de boeketten thuis net zo mooi in jouw eigen vaas als dat ze in de bloemenwinkel staan. 

Het is nog al iets als je van je eigen product durft te zeggen "de mooiste boeketten van Tilburg", dit lichten we dan ook graag even toe aan de hand van twee punten, namelijk Creativiteit en Kwaliteit.

Meester binder Joost is een ware kunstenaar en zijn creativiteit komt tot uiting in de bloemsierkunst. Boeketten van de hand van Joozt daar spat de creativiteit en kunstzinnigheid van af, kom eens naar de bloemenwinkel en laat je verrassen. 

Elke dag gaat Joozt zelf naar de groothandel om persoonlijk alleen de hoogste kwaliteit bloemen in te kopen en er worden nooit concessies gedaan! Wij werken alleen met de allerbeste kwaliteit bloemen!

Hierdoor zijn wij niet de goedkoopste maar wel de beste bloemenwinkel met de mooiste boeketten van Tilburg ;-)

Bekijk de boeketten van Joozt in de webshop.

 

Bloemenwinkel in Tilburg

Geschiedenis van de bloemenwinkel

Begin jaren 60 van de vorige eeuw was de Besterdring een nieuwe hypermoderne winkelstraat waar alle chique winkels van Tilburg zich graag wilde vestigen. Een jonge dame Ans Bol genaamd was net afgestudeerd aan de bloemsierkunst opleiding en begon de eerste bloemenwinkel op deze locatie onder de naam "Sint Anneke's Bloemsierkunst", aan de Besterdring 88 in Tilburg. 

In de jaren 70 stopte Ans Bol met de bloemenwinkel omdat er kinderen waren geboren en in die tijd waren werkende moeders een zeldzaamheid. Vervolgens heeft de bloemenwinkel verschillende uitbaters gekend waaronder Meesterbinder Frank Matthijssen. Op deze locatie tussen de bakker en de slager in zit dus al bijna 60 jaar onder verschillende namen een bloemenwinkel gevestigd. 

Vanaf de zomer van 2020 delen Fenix Glas en Orangerie middels een shop-in-shop formule de winkelruimte. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.