• Permanent gesloten
  • Deze website is te koop
  • Pand is te huur
Bloemen & boeketten » Speciaal » Allerheilige

Allerheilige, herdenken met bloemen

Allerheiligen 2021 valt op maandag 1 november.  Wij zijn maandag 1 november vanaf 10 uur geopend en hebben dan een ruime collectie bloemen in huis welke geschikt zijn voor op het kerkhof.  

U kunt online bloemen bestellen voor Allerheiligen, wij bezorgen wel bij u thuis, wij bezorgen niet op het kerkhof. De meeste klanten kiezen bij bloemen voor Allerheiligen voor zelf afhalen in de bloemenwinkel, dit kunt u in de webshop bij het bezorgmoment aangeven.

Allerheiligen

Allerheiligen (Sollemnitas Omnium Sanctorum in het Latijn) is een christelijk feest ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. Het is een jaarlijkse feestdag, die door Rooms-katholieken en anglicanen op 1 november gevierd wordt.

In Nederland is Allerheiligen geen nationale vrije dag, maar wel een verplichte feestdag in de Katholieke Kerk. In 1967 verplaatsten de Nederlandse bisschoppen (na ontheffing van paus Paulus VI om Allerheiligen als zondag te beschouwen), de verplichte feestdag naar de eerstvolgende zondag na 1 november. Voorheen was Allerheiligen een vrije dag die op de dag zelf werd gevierd. Sinds de verplaatsing werd 1 november niet meer als vrije dag gevierd. De Nederlandse bisschoppen hebben op de Bisschoppenconferentie van 8 juli 1989 besloten om het hoogfeest van Allerheiligen met ingang van 1 januari 1991 weer te vieren met een eucharistieviering op de dag zelf, op een tijdstip waarop veel gelovigen aanwezig kunnen zijn. Het voorschrift om zich "ook te onthouden van werken en bezigheden die een beletsel zijn voor de eredienst die aan God gebracht moet worden, voor de vreugde die aan de Dag des Heren eigen is, of voor de nodige ontspanning van geest en lichaam" geldt op Allerheiligen echter niet. Allerheiligen is daarom ook niet teruggekeerd als nationale vrije dag.

Bezorging van de bloemen:

Met scooter, fiets of auto is elk adres in Tilburg voor ons goed bereikbaar om uw bloemen te bezorgen.

 

Bloemen en boeketten

calla_bloemen_tilburg
bloemen_orangerie_tilburg

Bloemen en boeketten buiten het thema Allerheilige: