• Permanent gesloten
  • Deze website is te koop
  • Pand is te huur

Valentijn cadeau: bloemen met Valentijnsdag

Valentijn valt elk jaar op 14 februari

Speciaal voor de verliefde Tilburgers bezorgen wij de het perfecte Valentijns cadeau op deze zondag. Om de stelletjes, echtparen en prille liefdes die wel bloemen geven met Valentijn, maar niet echt weten welke bloemen voor Valentijnsdag, voor hen hebben wij alvast wat voorbeelden gemaakt want tijdens Valentijnsdag moet je jouw liefde natuurlijk wel in het zonnetje zetten.

Bloemen besteld voor 14.00 uur worden nog op Valentijnsdag in Tilburg bezorgd. Last minute een bloemen Valentijns cadeau kopen? De bloemenwinkel (Besterdring 88 in Tilburg) is met Valentijn gewoon geopend. 

Geef bloemen op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld een Valentijn cadeau, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt jaarlijks gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

Valentijn in Tilburg,

Normaal geef je een geliefde bloemen op Valentijnsdag, maar ook worden bloemen vaak anoniem gegeven met Valentijnsdag. Wij bezorgen in Tilburg.
Juist met Valentijn is de juiste tekst op het kaartje extra belangrijk. Heb je weinig inspiratie?
Hier enkele voorbeeld teksten voor op het Valentijn kaartje:

 

"Rozen zijn rood, violen zijn blauw, van wie komen deze bloemen nauw?"

 

"Vandaag vieren we de liefde.
Vandaag is het feest.
Vandaag wil ik je zeggen:
Ik hou van jou het allermeest!"

 

"Lief, liever, allerliefste…dat ben jij mijn lieve Valentijn."

 

"Lieve Valentijn,
kan je a.u.b. vandaag voor 1x iets minder irritant zijn?"

 

"Lekker zwieren en zweven
met jou in mijn leven."

 

"Hallo Valentijn, ik wil deze dag dolgraag bij jou zijn!"

 

"Wham! BAM! Daar stond je dan!
Ik kreeg er meteen vlinders van...
Jou laat ik niet zomaar meer lopen.
Voel jij hetzelfde? Ik mag het hopen ;-)"

 

Dit is waarom we rozen geven met Valentijnsdag

 

Nog even en de rode harten veroveren onze winkeletalages zoals ieder jaar; Valentijnsdag hangt in de lucht. Verwenartikelen zoals zachte handdoeken, kussens en geurig badzout kleuren het straatbeeld. Keuze genoeg om je lief mee te verwennen, maar op de dag van de (anonieme) liefde blijft het nummer 1 geschenk toch een prachtige bos bloemen.

En dan bij voorkeur rode rozen. Maar waar komt het idee van bloemen geven eigenlijk vandaan? Wanneer kun je het beste rozen geven en op welk moment zijn tulpen of dahlia’s een betere keuze? 

Bloemen met een geheime boodschap 

Al sinds eeuwen worden bloemen gebruikt als symbool voor liefde, huwelijk en vriendschap. Maar ook als middel om te waarschuwen of je trots uit te spreken. In de Victoriaanse tijd werd het geven van een boeket vaak gebruikt om geheime boodschappen over te brengen. Op het openlijk uiten van gevoelens bestond toen nog een stevig taboe en via een bloem of boeket, vonden aanbidders een veilige weg om toch hun emotie of gedachte over te brengen. Met voor iedere gelegenheid een passende bloem. De betekenis van al die verschillende soorten werd gehaald uit bestaande mythen en fabels, of gewoonweg verzonnen door de creatieve geest van de gever. 

Maar wat als je eens iets anders zou willen kiezen dan rode rozen? Een paar soorten met hun betekenis voor je op een rij.

Tulpen 
De rode tulp staat voor ‘volmaakte liefde’. Een Turkse legende vertelt het verhaal van prins Farhad die, toen hij hoorde dat zijn geliefde Shirin vermoord was, zichzelf met paard en al in een ravijn stortte. Uit iedere bloeddruppel die hij liet, zou een rode tulp zijn ontstaan. Als symbool voor zijn onuitputtelijke liefde voor haar. 
Roze en gele tulpen symboliseren warme gevoelens en hopeloze, onbereikbare liefde. Het mooie van tulpen is ook, dat ze doorgaans langer in bloei staan dan andere bloemen, waardoor je er ook ver na de 14e nog van kunt genieten. 

Orchideeën 
Met een orchidee spreek je je waardering uit over de schoonheid en kracht van de ander. Orchideeën zijn niet makkelijk te vinden en daarmee bijzonder om te geven. Ze vragen wel om een beetje extra aandacht, maar dan bloeien ze ook echt prachtig. 

Dahlia’s 
Dahlia’s staan voor elegantie en waardigheid, maar bovenal voor eeuwige verbondenheid. Ben je van plan je lief ten huwelijk te vragen? Doe het met een Dahlia! 

Paradijsvogelbloem 
De fel oranje paradijsvogelbloem wordt ook wel gegeven bij 9 jaar huwelijk. De bloem symboliseert trouw en eeuwige schoonheid, en vrijheid en geluk. Een mooi alternatief voor rozen misschien, waarmee je je, uitbundig en elegant, prachtig kunt distantiëren van een cliché. 

Lelies, zonnebloemen en de rest 
Een lelie staat voor geluk (je bent lief) en een zonnebloem voor bewondering en kracht, een jasmijn voor vriendschap, de amaryllis voor betoverende schoonheid (en voor ‘ik ben trots op je’), de begonia staat voor waarschuwen (onze liefde is ontdekt) en een clematis voor creativiteit en intelligentie. 
Zoveel bloemen, zoveel lieve en geheime boodschappen dus. Voor iedere gelegenheid en bij elk gemoed een passende bloem. Hoe mooi is dat? Happy Valentine’s day!

 

Valentijnsdag 

In de 18e eeuw werd geopperd dat Valentijnsdag op 14 februari is ingesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. In 496 verbood paus Gelasius dit heidense feest. Er is echter geen verband tussen de afschaffing van de Lupercalia en het ontstaan van de Valentijnsdag.

(Bron: Wikipedia)

Bezorging van de bloemen:

Met scooter, fiets of auto is elk adres in Tilburg voor ons goed bereikbaar om uw bloemen te bezorgen.

 

Bloemen en boeketten buiten het thema Valentijn: